FABRIKSPARKEN

Ett stenkast från Sundbybergs station ligger Fabriksparken. Cirka 320 lägenheter, caféer och små butiker förlänger Sundbybergs stadskärna mot Marabouparken.

Vi har ritat två bostadskvarter utformade med inspiration från platsens historia som industriområde. Stor omsorg har lagts på att skapa gröna och sociala ytor. Innergårdar och takterrasser har utformats för att främja möten i lummiga, välkomnande miljöer där mat och umgänge står i fokus.

FABRIKSPARKEN
UppdragsgivareSkandia Fastigheter
Omfattning320 bostäder
ProjektstatusPågående

EN TILLTALANDE PLATS

Vår ambition har varit att ge platsen nytt liv. Vi har gjort den tidigare parkeringsplatsen till en attraktiv del av Sundbyberg. Här har vi skapat kvarter med stark identitet, där varje hus har namn som berättar sin egen historia; Plåtskjulet, Magasinet, Verkstaden och Fabriken för att nämna några. Totalt blir det tio hus fördelat på lägenheter, takvåningar och stadsradhus.

Fasadmaterialen tegel och stålplåt knyter an till omgivande bebyggelse och historia. Genom att leka med olika metoder att arbeta med de två materialen har vi skapat en variation och detaljrikedom inom en sammanhållen helhet.

De nya husen i tegel knyter an till området och stadens historia. Mellan husen vilar gröna innergårdar som tillsammans med lummiga takterrasser bildar välkomnande oaser.

E/S-A Arkitekter
Marcus Sonnelid - Arkitekt SAR/MSA, Partner, VD
Therese Dernbrant - Arkitekt SAR/MSA