E/S-A ARKITEKTER
Vi älskar bostäder


︎

SBF, kontorsinredning
Stockholm, 2024
SBF
Kontor, inredning
HEMKÄNSLA OCH ÅTERBRUK

När SBF skulle flytta in i nya lokaler fanns en stor önskan om att det nya kontoret skulle återspegla det som är hjärtat i deras verksamhet - hemmet. Målet var en arbetsplats där både medarbetare och besökare ska känna samma känsla som när man kliver in i en varm och välkomnande hemmiljö.

Samtidigt fanns ett stort fokus på återbruk - både av den befintliga lokalens disposition och material samt av det som lokalen fylldes med i form av inredning.  Bortsätt från några mindre justeringar samt ommålning av vissa väggar har lokalen behållits så som den var vid inflytt. Köket har fått vara kvar men kompletterats med viss inredning för att utöka förvaringen. Inredningsmässigt är en stor del av möblerna och dekorationen gamla saker som antingen fått flytta rakt in precis som de är eller har byggts om eller fått nya ytskikt och behandlingar för att passa i den nya miljön. Ett bra exempel är köket där det begagnade bordet betsats i ny kulör samt förlängts med en mässkingsskiva. De gamla stolarna har även de betsats samt fått ny klädsel i skinn. Resultatet är en matplats med återbrukat bord och stolar samt en platsbyggd bänk som trots sin initiala brokighet nu bildar en fin och självklar enhet i det lilla köket.

Känslan av ett hem sitter inte sällan i detaljerna och direkt innanför entrén möter och en härlig och brokig samling av allt från böcker till prydnader och växter tillsammans med en loungeyta som mer känns som ett vardagsrum.


Nästa projekt ︎︎︎

ES-A Arkitekter AB
Storgatan 23C, Stockholm
info@es-a.s
Instagram / Linkedin