E/S-A ARKITEKTER
Vi älskar bostäder

︎

SPINNERIET
Södermalm, pågående
Nordr
Bostadsrätter, 88 st
NYA HEM PÅ SÖDERMALM

På östra Södermalm - mellan Vita bergen och Danvikstull – låg tidigare ett stort bussgarage. Nu ska området i stället få bli den del av staden som flera tusen stockholmare kallar hemma. Fint tycker vi! Bygget är i gång och till sommaren 2023 är det dags för de boende att flytta in.

Det kvarter som vi har ritat kallas Spinneriet. Här har vi arbetat med klassiska grepp vad gäller fasadindelning både vertikalt och horisontellt. Ibland tydlig (som i byte av fasadmaterial) och ibland mer subtilt (som med ändrad fönsteromfattning, putsstruktur eller nyansskillnad i kulör). En stadsmässig gestaltningen väl anpassad till platsen.

I bottenvåningen finns lägenheter med nivåskillnad som ger rymd och karaktär. Vissa har även access till den lilla lokalgatan genom egen trappa - en kvalité som påminner om det man annars bara får i radhus och villa där barnen kan kila in och ut mellan mat och lek. Högst upp finns kungsvåningar med större lägenheter innehållandes både stora sociala ytor såväl som mer privata delar. Hår får livet verkligen breda ut sig och ta plats.


Nästa projekt ︎︎︎


ES-A Arkitekter AB
Storgatan 23C, Stockholm
info@es-a.s
Instagram / Linkedin